Gå till innehåll
Hofors Ridsällskap
Hofors Ridsällskap

Weekendkurser 2024

Välkommen på weekendkurser hos Hofors Ridsällskap där alla kurser är fälttävlansinspirerade men kan anpassas till olika nivåer. Allt från de som vill testa på att rida ute på terrängen upp till mer erfarna ekipage som vill slipa på linjer & smalhinder. Upplägg för weekendkurserna är markarbete fredag kväll, två pass lördag och två pass söndag. Alla weekendkurser anpassas efter väder och förhållanden på banan, vilket ger att de absolut första kurserna inte kan garantera en tur på själva terrängbanan. Tyvärr erbjuds inte detta år att ta fälttävlanskort under weekendkurser, utan arrangeras istället på enstaka träningar efter överenskommelse med Sofi Öhlund.

Om att hyra häst:
På weekendkurserna hos HRS finns möjlighet att hyra häst, både för dig som inte rider hos oss samt för dig som är skötare eller rider i den vanliga verksamheten. HRS har många olika individer i verksamheten och vi är just nu i ett byte av flera ridskolehästar vilket gör att tillgången till de storhästar som har stor erfarenhet på terrängen är begränsad på vissa läger. Ni som vill låna häst och kan/vill rida ponny eller yngre hästar, skriv gärna det i anmälan.

Priser
Kursen: 2400:- (inkl. lunch & fika) - anmälningsavgift 500:-
Hästhyra: 1000:-
Hästhyra skötare: 500:-
Uppstallning helg: 500:-
Logi: 300:-

+ ev. medlemsavgift för er som inte redan är medlemmar hos HRS.

Instruktörer
Instruktörer på våra weekendkurser kommer vara Alma Forsberg & Hanna Andersson. Båda examinerade beridare & unghästutbildare på Flyinge/Strömsholm. Alma har erfarenhet av internationell fälttävlan på 3* nivå och Hanna tävlar medelsvår hoppning och tidigare Intermediere dressyr. Vi är väldigt glada att ha dessa som våra instruktörer under 2024!

Anmälan:
Skickas till info@hoforsridsallskap.se - platsen är EJ bekräftad förrän du fått skriftlig bekräftelse + faktura för anmälningsavgiften.
Skriv med: Namn, personnummer, mobilnummer, utbildningsnivå på dig (samt häst om du tar med egen), mailadress för fakturering, önskemål om hästhyra samt eventuella önskemål om delning av rum.

När din plats är bekräftad via mail skickas en faktura på anmälningsavgiften, denna är ej återbetalningsbar. Ca. 1 månad före lägrets start kommer du att få fakturan på resterande avgiften samt mer information. Om du blir sjuk eller får förhinder återbetalas endast avgiften mot uppvisande av läkarintyg/ veterinärintyg. Anmälan räknas som bindande från och med tre månader före lägrets start. Genom att betala anmälningsavgiften godkänner du ovanstående villkor.

Helger 2024

  • v. 16, 19-21 april, instruktör: Alma Forsberg

  • v. 18, 3-5 maj, instruktör: Hanna Andersson (främst ekipage med egna hästar, fåtal finns ev att hyra)

  • v. 20, 17-19 maj, instruktör: Alma Forsberg fullt på lånad storhäst, ponny finns

  • v. 26, 28-30 juni, instruktör: Alma Forsbeg (endast ekipage med egna hästar)

  • v. 33, 16-18 augusti, instruktör: Alma Forsberg - fullt på lånad storhäst, ponny finns

  • v. 36, 6-8 september, instruktör: Alma Forsberg - fullt på lånad storhäst, ponny finns

 

För de läger som är fulla går det att sätta upp sig på kölista, maila samma mail som ovan.

Foto: Caroline Åhrman

 

Sponsorer