Gå till innehåll
Hofors Ridsällskap
Hofors Ridsällskap

Uppstallning

Hos Hofors Ridsällskap finns det möjlighet att stalla upp sin egna häst i vårat medlemsstall om du är medlem i vår förening. Plats i medlemsstallet hyrs ut genom styrelsen. I medlemsstallet finns 22 boxar i olika storlekar. I dagsläget finns flera lediga boxar för uthyrning, välkommen med förfrågan till styrelsen@hoforsridsallskap.se.

Hur fungerar uppstallningen?

Som uppstallad på anläggningen blir du tilldelad en box och alla hästar som är uppstallade hos oss går i flock, i dagsläget finns tre olika flockar. För att vara en ridskoleanläggning har Hofors RS tillgång till relativt stora hagar som sommartid sträcker sig över vår terrängbana. I uppstallningen ingår även ett anläggningskort som innebär tillgång till isolerat ridhus (20*40) samt belysta utebanor (65*65 samt 25*65) vilka kan användas med hänsyn till ridskoleverksamheten. Som uppstallad kan du även rida på terrängbanan till en reducerad avgift vid träning.

Stallhyran är 1900:- och sedan tillkommer hö & spån.

Hästarna har daglig utevistelse 08.00-17.30 och under vardagar på dagtid sköts in/utsläpp samt fodringar av ridskolans personal. På kvällar & helger delar hästägarna på stalltjänsten enligt ett rullande schema, och då ingår även fodringar samt in- och utsläpp av våra ridskolehästar.

Krav för att få hyra stallplats hos Hofors RS:

  • Referens från eventuellt tidigare stallplats
  • Godkänd kreditupplysning
  • Att hyran betalas i tid
  • Att en vuxen är med vid stalltjänst om barnet är under 18 år
  • Att du är skötsam och håller ordning på dina saker i stallet
  • Att du sköter din stalltjänst

Varje förfrågan om boxplats behandlas utifrån ovanstående kriterier och slutgiltigt beslut fattas av styrelsen.

Publicerad: 2024-03-10

Senast uppdaterad: 2024-04-28

Författare: Emma Wängelin

Sponsorer