Gå till innehåll
Hofors Ridsällskap
Hofors Ridsällskap

Grönt Kort kurs

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Alla från 14 år och uppåt ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort.

Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven.

För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

Första träffen sker den 7/12 kl 18.30 i klubbhuset. Då går vi igenom och förbereder för kursen.

Därefter ska ni genomföra en webutbildning. Att köpa den digitala delen gör ni själva (betalas med swish eller bankkort direkt till förbundet) och kostar 175 kr

Andra träffen sker den 29/12 kl 9-13

Den sista träffen sker den 2/1 kl 13-17

Slutprovet sker den 11/1 kl 19.30

Du måste kunna delta vid alla tillfällena för att få avlägga provet.

Anmälan sker till: info@hoforsridsallskap.se. Ange namn, personnummer, mailadress till vuxen betalningsansvarig samt telefonnummer vid anmälan.

Kostnad för kursen är 700 kr för medlemmar som avser lösa licens för Hofors Ridsällskap eller 900 kr för övriga. Avgiften faktureras. Begränsat antal platser.

En bild

Publicerad: 2023-11-27

Senast uppdaterad: 2023-11-27

Författare: swh

Sponsorer